Slovenska vesmirna kancelaria - CASSINI Hackathon - Prilezitost pre studentov

Slovenská vesmírna kancelária ako jedna z desiatich európskych partnerských inštitúcií organizuje CASSINI hackathon v termíne 5.-7. novembra. Témou novembrového CASSINI hackathonu bude vývoj udržateľných riešení, ktoré podporia budúcnosť Arktídy a ochrany prírody. Účastníci hackathonu budú mať k dispozícii dáta z európskych systémov Copernicus, Galileo a EGNOS. Tie sa dajú využiť na monitorovanie, analýzu a predpovedanie udalostí v arktickom regióne s možnými priamymi súvislosťami so stredoeurópskym regiónom, vrátane vplyvu na prírodu, ohrozené druhy, infraštruktúru, cestovný ruch či využívanie prírodných zdrojov.

Hľadáme študentov technických odborov, ale aj študentov netechnických smerov, ako dizajnérov, marketérov, podnikateľov, či iných študentov, ktorých táto téma zaujíma a radi by v nej nadobudli viac skúseností. Účastníci budú môcť vyhrať finančnú odmenu až do výšky 3000 eur, miesto v slovenskom vesmírnom inkubátore, odborný biznisový aj právnický mentoring či prenocovanie na observatóriu na Lomnickom štíte. Počas celého podujatia budú k dispozícii odborní mentori z rôznych oblastí súvisiacich s danou problematikou. Medzi partnerov hackhatonu patria napríklad  firmy AxelSpace a insar.sk, Slovenská akadémia vied či venture kapitálový fond 0100 Ventures.  Viac informácií o hackathone môžete nájsť na tomto linku.

V prílohe Vám posielame grafiky k podujatiu, text na web aj návrh príspevku na sociálne siete. Budeme veľmi radi, ak nám pomôžete dostať informáciu o CASSINI hackathone medzi Vašich študentov. Veríme, že v budúcnosti prinesieme pre Vašich študentov ďalšie príležitosti vo vesmírnej oblasti, ktorá je čoraz viac atraktívna.

Slovenská vesmírna kancelária vznikla ako spoločný projekt agentúry SARIO a Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. MŠVVaŠ SR je zodpovedné za medzirezortnú politickú koordináciu a multilaterálne otázky medzinárodnej spolupráce (Európska vesmírna agentúra - ESA, EÚ, OSN). SARIO pokrýva implementačnú časť agendy — najmä rozvoj vesmírneho ekosystému a lokálnych či medzinárodných partnerstiev, a nadväzuje tak na svoje dvojročné úspešné pôsobenie v danom sektore. Viac o našich aktivitách sa môžete dozvedieť na našom webe, alebo na LinkedIne.

Ak by ste mali akékoľvek otázky, neváhajte nás prosím kontaktovať.

Za Slovenskú vesmírnu kanceláriu,

Lenka TKÁČOVÁ

PR & event manager, Slovak Space Office - Industry Branch

 

Slovak Investment and Trade Development Agency

Trnavská cesta 100 | 821 01 Bratislava | Slovak Republic
M: +421 918 919 659 | E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

© 2024 Strojnícka fakulta. Všetky práva vyhradené.