Schaeffler Kysuce otvoril nové pracovisko na Strojníckej fakulte Žilinskej univerzity

 

Schaeffler Kysuce otvoril nové pracovisko na Strojníckej fakulte Žilinskej univerzity

 

Výrobný závod Schaeffler Kysuce v týchto dňoch otvoril nové pracovisko na pôde Žilinskej univerzity. Na Strojníckej fakulte ho budú využívať študenti a pedagógovia na praktické odborné vzdelávanie. Študenti tak opäť v praxi pocítia moderný technologický dotyk..

 

„Táto iniciatíva vznikla v rámci našej dlhodobej spolupráce s univerzitou. Nové priestory sú určené nielen pre našich štipendistov, ale aj pre všetkých pedagógov na vedenie prednášok a workshopov, na odborné konzultácie či na špeciálne podujatia a spolupráce,“ informuje Schaeffler Kysuce na sociálnej sieti.

Spolupráca závodu a univerzity má vytvoriť priestor pre: „nové nápady a skvelé inovácie,“ dopĺňa Schaeffler Kysuce. Vzdelávanie študentov Žilinskej univerzity sa tak môže ešte viac priblížiť k praxi a mladí ľudia získaju priestor a podmienky, aby mohli prinášať inovácie do výroby.

 

 

Spoločnosť Schaeffler Slovakia plánuje spomínanú učebňu postupne vybaviť aj ďalšími technológiami, ktoré vzdelávanie študentov Žilinskej univerzity ešte viac zatraktívnia. Závod Schaeffler Kysuce vyvíja a vyrába riešenie pre oblasť elektromobility pre motory, prevodovky a podvozky – modulárnu, vysoko integrovanú technologickú platformu pre elektromotory, hybridné pohonné jednotky, plne elektrické nápravy, elektrické parkovacie brzdy alebo mechatronické stabilizátory náklonu vozidla.

 

 

 

 

 

© 2024 Strojnícka fakulta. Všetky práva vyhradené.