Ocenenie Vedec roka SR 2023 aj pre SjF UNIZA

 

     V priestoroch Moyzesovej siene Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave sa konala slávnostná udalosť, na ktorej boli ocenení vedeckí pracovníci v rôznych kategóriách. Medzi laureátmi boli Martin Orendáč, Ivana Šišoláková, Alexander Schrek, Miloš Mičian a Igor Farkaš za ich významný prínos v oblasti vedy a technológií. Hodnotiaca komisia vybrala laureátov spomedzi 48 nominovaných vedeckých osobností.

     Ocenenie technológ roka získal Miloš Mičian zo Strojníckej fakulty Žilinskej univerzity v Žiline. Odborník v oblasti výskumu a vývoja technológií procesov zvárania dostal ocenenie za výskum a vývoj technologických postupov zvárania vysokopevných ocelí pre prax. "Prepojenie teórie s praxou pri aplikovanom výskume, ktorý my robíme, je veľmi dôležité. Keby sme to neprenášali niekde do priemyslu, tak by veda a výskum ostali niekde za bránami a múrmi univerzity. Myslím si, že aj to bol asi dôvod, že si nás hodnotiaca komisia vybrala," podotkol.
Na snímke Miloš Mičian zo Strojníckej fakulty Žilinskej univerzity v Žiline, ktorý si prevzal ocenenie v kategórii technológ roka v priestoroch Moyzesovej siene Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave v utorok 21. mája 2024.
 
© 2024 Strojnícka fakulta. Všetky práva vyhradené.